Διαταραχές

Οι ψυχικές διαταραχές αναφέρονται σε μια ευρεία γκάμα συναισθηματικών, συμπεριφορικών και πνευματικών προβλημάτων που επηρεάζουν την ψυχική υγεία ενός ατόμου. Αυτές οι διαταραχές μπορεί να ποικίλουν σε σοβαρότητα και τύπο. Οι διαταραχές, μικρές και μεγάλες, επηρεάζουν την ικανότητα του ατόμου να σκέφτεται, να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, τους άλλους και το περιβάλλον του. 
Εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην σκέψη, την αίσθηση, τη διάθεση, τη συμπεριφορά και τις σχέσεις.
Κάθε διαταραχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και κριτήρια διάγνωσης, αλλά κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η επιρροή που έχουν στην καθημερινή ζωή και τη λειτουργία του ατόμου.

Μην αφήνεις άλλο τη διαταραχή να σου καταστρέφει τη ζωή. Πάρε και πάλι τον έλεγχο!

Άγχος - Κρίσεις Πανικού

Το άγχος, αυτή η συνεχής αίσθηση ανησυχίας και ανασφάλειας, έχει εκδηλωθεί ως η νούμερο ένα ψυχική διαταραχή που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Η σύγχρονη ζωή, με την ταχεία ροή των πληροφοριών, την υπερκορεσμένη καθημερινότητα και τις αυξημένες πιέσεις, δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου το άγχος μπορεί να εκδηλωθεί ως συνήθης σύντροφος. Αυτή η καθημερινή αγωνία μπορεί να οδηγήσει σε κρίσεις πανικού, όπου ο άνθρωπος βιώνει έντονο φόβο, παράλυση και σωματικές αντιδράσεις όπως επιταχυνημένος καρδιακός παλμός και δυσκολία στην αναπνοή. 
Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το άγχος με την απαιτούμενη θεραπεία, προκειμένου να διατηρηθεί η ψυχοσωματική ισορροπία και η ψυχική υγεία του ατόμου.

Συναισθηματική Υπερφαγία

Η συναισθηματική υπερφαγία αναφέρεται σε μια διαταραχή του φαγητού όπου η κατανάλωση τροφής συνδέεται στενά με συναισθηματικά διλήμματα και με το άγχος. Οι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, ως τρόπο αντιμετώπισης ή αποφυγής συναισθηματικών δυσκολιών. Οι στιγμές άγχους, στεναχώριας ή άλλων συναισθηματικών εντάσεων μπορεί να οδηγήσουν σε αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Πέραν της σωματικής υγείας, η συναισθηματική υπερφαγία επηρεάζει και τον ψυχολογικό και κοινωνικό χώρο. Η ψυχοθεραπεία διορθώνει τη ρίζα του ποβλήματος και δημιουργεί υγιείς σχέσεις με το φαγητό και τα συναισθήματα.

Οι συνεδρίες υπνοθεραπείας μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να ανακαλύψουν νέες, υγιείς σχέσεις με το φαγητό, να αντιμετωπίσουν τον στρες και τα συναισθηματικά ζητήματα χωρίς να βασίζονται στη χρήση της διατροφής ως μέσο αντιμετώπισης.

Διακοπή Καπνίσματος

Η υπνοθεραπεία αναδύεται ως μια αποτελεσματική προσέγγιση για εκείνους που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το κάπνισμα. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών υπνοθεραπείας, οι ειδικοί καθοδηγούν τα άτομα σε βαθύτερα επίπεδα συνειδητοποίησης και υπνωτισμού. Εκεί, οι πελάτες εξερευνούν τις ρίζες της εθιστικής συμπεριφοράς τους, αναγνωρίζοντας τις συναισθηματικές και ψυχολογικές πτυχές που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Επικοινώνησε μαζί μας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μπαρουξή 4

Περιστέρι Τ.Κ. 121-36

Ελλάδα

E-MAIL
ΤΗΛΕΦΩΝΟ