Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία

Η βιοθυμική ψυχοθεραπεία ανήκει στις θεραπείες του υποσυνείδητου ή θεραπείες του συναισθήματος και αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες και εξελισσόμενες προσεγγίσεις στον τομέα της ψυχοθεραπείας. Η βιοθυμική ψυχοθεραπεία βασίζεται στην ιδέα ότι οι συναισθηματικές και συγκινησιακές λειτουργίες του ανθρώπου είναι αλληλεξαρτώμενες και αλληλοσυνδεόμενες διαμορφώνοντας ένα όλον. Η βιοθυμική προσέγγιση βασίζεται στη θεώρηση ότι οι νευροβιολογικές, συγκινησιακές, συναισθηματικές, γνωστικές και συμπεριφορικές λειτουργίες του ανθρώπου γίνονται αντιληπτές ως αλληλεξαρτώμενες και αλληλοσυνδεόμενες διαμορφώνοντας ένα όλον. Η βιοθυμική ψυχοθεραπεία επικεντρώνεται στη συναισθηματική και προ-λεκτική μάθηση και μνήμη, δηλαδή στο πώς αποτυπώνονται και κωδικοποιούνται στον υποσυνείδητο νου οι πρώιμες εμπειρίες που είχαμε ως βρέφη και μικρά παιδιά.

Κλινική Ύπνωση

Καλωσορίστε στην συναρπαστική εμπειρία της ύπνωσης, ένας μοναδικός και αποτελεσματικός τρόπος ψυχοθεραπείας που σας προσκαλεί να εξερευνήσετε τον εσωτερικό κόσμο σας με νέο, αφυπνισμένο τρόπο. Στην καρδιά αυτής της μοναδικής εμπειρίας, βρίσκεται η δυνατότητα να ερευνήσετε τις βαθιές σας σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες, ενώ βρίσκεστε σε μια ευχάριστη και ασφαλή κατάσταση ύπνου. Η ύπνωση ανοίγει πόρτες προς τον ασυνείδητο κόσμο σας, επιτρέποντάς σας να ανακαλύψετε νέες πτυχές του εαυτού σας και να αντιμετωπίσετε θέματα που ίσως χρόνια έχουν παραμείνει στο παρασκήνιο. Ελάτε σε επαφή με τον πιο βαθύ και δημιουργικό εαυτό σας. Κλείστε τώρα ένα ραντεβού με τον ψυχοθεραπευτή μας και επιτρέψτε στην ύπνωση να σας καθοδηγήσει σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ευημερίας.

Απαλλαγείτε από: ΑΓΧΟΣ -ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ - ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ - ΦΟΒΙΕΣ

Πως γίνεται;

Η υπνοθεραπεία είναι μια βραχυπρόθεσμη μέθοδος ψυχοθεραπείας που συνδυάζει τη συνεδρία ψυχοθεραπείας με την κατάσταση ύπνου. Η διαδικασία αυτή εμπλέκει την επίτευξη ενός ειδικού επιπέδου ύπνωσης, γνωστού ως στάδιο ύπνωσης, όπου ο εκάστοτε θεραπευόμενος παραμένει ευαίσθητος στην καθοδήγηση του ψυχοθεραπευτή, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε μια πολύ χαλαρωμένη κατάσταση. Αυτό δίνει στον ψυχοθεραπευτή μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσει τις ψυχικές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές πτυχές του θεραπευόμενου με έναν βαθμό επιρροής που διαφέρει από την κανονική συνείδηση.
Η υπνοθεραπεία συχνά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τραύματος, φόβων, εθισμών και άλλων ψυχολογικών προβλημάτων.

Διαδικασία:

  1. Καθοδήγηση και Ετοιμασία: Πριν από τη συνεδρία υπνοθεραπείας, ο υπνοθεραπευτής εξηγεί τη διαδικασία και συζητά με τον θεραπευόμενο τους στόχους και τις ανησυχίες του. Καθορίζουν μαζί τις περιοχές που επιθυμεί ο ίδιος να εξετάσει.

  2. Εισαγωγή στην Υπνοθεραπευτική διαδικασία: Κατά την ώρα της συνεδρίας, ο θεραπευόμενος κάθεται σε μια άνετη πολυθρόνα. Ο υπνοθεραπευτής εισάγει σταδιακά τον θεραπευόμενο στην κατάσταση ύπνου, συνήθως μέσω ευαίσθητης χαλάρωσης και οδηγούμενης εικόνας.

  3. Εξερεύνηση και Θεραπευτική Συνεδρία: Καθώς ο θεραπευόμενος βρίσκεται σε ύπνωση, ο υπνοθεραπευτής οδηγεί τη συνεδρία, επιτρέποντας στον θεραπευόμενο να εξερευνήσει υποσυνείδητα στοιχεία, συναισθήματα και αναμνήσεις που μπορεί να επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του.

  4. Συνειδητοποίηση και Ανάκτηση: Στο τέλος της συνεδρίας, ο θεραπευόμενος αφυπνίζεται και συζητά με τον υπνοθεραπευτή για τις εμπειρίες του και το πώς μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή του.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου για μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία, στην οποία θα μπορέσουμε να σου λύσουμε όλες τις απορίες σου και να σε βοηθήσουμε να βρεις την κατάλληλη θεραπεία για εσένα.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μπαρουξή 4

Περιστέρι Τ.Κ. 121-36

Ελλάδα

E-MAIL
ΤΗΛΕΦΩΝΟ